26 Απριλίου 2011

Η στιγμή

Το γατί πέθανε στο αυτοκίνητο πριν προλάβω να φτάσω στον κτηνίατρο. Θα πέθαινε ούτως ή άλλως και κακώς προσπάθησα.Έπρεπε να το αφήσω εκεί να το αποτελειώσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Γιατί να χαλάσω τη μέρα μου;
Το άκουσα όταν άφησε την τελευταία του ανάσα. Δυνάμωσα τη μουσική και άρχισα να ψάχνω ευχάριστες σκέψεις. Έπρεπε κάπως να ισορροπήσω την κατάσταση.
Βέβαια απαιτείται μεγάλη δόση αναισθησίας για να ξεγελάσεις τέτοιες στιγμές που από ότι φαίνεται δεν διαθέτω, ακόμα τουλάχιστον.

Εκείνη η τελευταία ανάσα του γατιού ταυτίστηκε με την δική μου. Με εκείνη τη βαθιά ανάσα που πήρα όταν μπήκα στο χειρουργείο πέρυσι τέτοιο καιρό και που τόσο περίτεχνα έχω απωθήσει.
Όταν θα άνοιγαν τα μάτια μου θα είχε ήδη βγει το αποτέλεσμα της ταχείας βιοψίας το οποίο θα καθόριζε την τροπή της επέμβασης.
Παρακαλούσα με όσο θάρρος μου είχε απομείνει να μην ξυπνήσω αν ήταν θετικό.
Καλύτερα ένα ακαριαίο χτύπημα παρά να ζήσω έστω ένα λεπτό όπως αυτό το γατί, στην αγωνία και στον πόνο, βουτηγμένη στην αβέβαιη έκβαση. (σας το λέω ότι είμαι faux γενναία αλλά δεν με πιστεύετε)

Ήμουν αρκετές ώρες ζαλισμένη από τη νάρκωση. Δεν θυμάμαι τις μετεγχειριτκές λεπτομέρειες, παρα μόνο ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και την πρώτη αντίδραση.
Ένα χαμογελαστό smile στο κινητό.
Και τις φατσούλες από αμυγδαλόψυχα με τις μάσκες ομορφιάς πάνω στο κομοδίνο.
Όσοι αγαπάω ήταν εκεί, ούτε ένας δεν έλειψε.

Στιγμή, σε ξεγελασα

6 σχόλια:

  1. Έρχομαι να αφήσω εδώ - σε πείσμα τώρα λέμε :) - ένα χαρμόσυνο γεγονός.. αντίστροφο.. Είχαμε γεννητούρια την Κυριακή του Πάσχα.. Μια γάτα γέννησε τα μικρούλια της γατάκια και η χαρά που νιώσαμε όλοι δεν περιγράφετε!!!!!!!!! :)

    Χρόνια πολλά
    και καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΑ να ξεγελάς τις δύσκολες στιγμές και να απολαμβάνεις μόνο χαρούμενες και ξέγνοιαστες



    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tελος καλο, (για τη βιοψια, λεω φυσικα), ολα καλα!
    Οσο για το γατακι, κριμα και αδικο, αλλα φιλη nefeli εσυ τουλαχιστον εκανες ο τι μπορουσες να το σωσεις! Εδω που τα λεμε πολλοι δεν νοιαζονται oυτε για μικρα παιδια που πεθαινουν καθημερινα σε πολεμους, ποσο μαλλον για...γατακια! Γιναμε εντελως κυνικοι σε πολλα, αλλα κυριως στην αγαπη για τη ζωη!

    Χρονια πολλα και με υγεια, ευχομαι! Eιναι το κυριοτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρονια πολλά! Σας εύχομαι ότι επιθυμείτε:)

    Road, καλή τύχη να έχουν.

    Πολύ ωραία ευχή Φυρδην-Μιγδην. Μακάρι να ήταν πάντα εφικτό.

    Ευτυχώς Ελβα που υπάρχει happy end και στην πραγματική ζωή, έστω σπάνια. Μπορει να γίνει κίνητρο να την αγαπήσουμε περισσοτερο, είτε εχει 2 είτε 4 πόδια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είχα καμία αμφιβολία θυμάμαι, τι σου έλεγα; «Κακό σκυλί...». :Ρ (Ο πόνος, πόνος, αλλά τα γλυκά τα τσάκισες.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ακούνε και αυτά τα έρημα τετραποδα:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή