12 Απριλίου 2011

10.04.11

Ο προσωρινός σηματοδότης  ρυθμίζει την κυκλοφορία λόγω έργων.



Σε έναν επαρχιακό δρόμο που περνάει αυτοκίνητο κάθε ένα τέταρτο περίπου.
Σε ένα χωριό νότια του Αμβούργου. Ένας μεγάλος φυσικός χώρος, δίπλα στο Lueneburg Hearth.



Η λίμνη των ψαράδων.



Το σπίτι με την παραδοσιακή στέγη.

 

Η δεύτερη λίμνη που κολυμπάνε δίποδα και τετράποδα. Η σκυλοπαρέα μόλις είχε κάνει το μπάνιο της, δεν τους πρόλαβα.

Εικόνες που άλλαξαν τα πρόσωπα και τις παραστάσεις στο φακό.
Ο δικός μου σκύλος να πηδάει το χαμηλό φράκτη, για να έρθει τρέχοντας κοντά μας.
Στο ξύλινο τραπέζι δεξιά στην πλαγιά θα πίναμε αργότερα τον κυριακάτικο καφέ ίσως και μπύρες. Μέσα στης εβδομάδας το άθλιο πορνό, θα μπορούσε η Κυριακή να μην είναι η χειρότερη μου μέρα.

13 σχόλια:

  1. Ειχες παει Γερμανια;Απο οτι καταλαβαινω,θα περασες πολυ ωραια!
    Παντως,εγω λεω να μη φυγουμε μονιμα απο Ελλαδα,εγω λεω να κατσουμε εδω κ να φερθουμε στους κωλοκυβερνωντες οπως τους αξιζει
    (Μου εχει κολλησει σαν ιδεα το ελικοπτερατο κ δε μπορω να το ξεπερασω:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για χάρη του ελικοπτεράτου Celin, μέ-νω!!!
    Ε, όχι να χάσω τέτοιο θέαμα.
    (Ούτε εγω μπορώ να το ξεπεράσω:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A, θα φυγετε ολοι τελικα και δε θα εχουμε κανενα δικο μας ανθρωπο στην Ελλαδα! :)
    Θα μεινουν μονο ...the beautiful people of...
    Pasok, οπως ειπαμε! ;))

    Υ.Γ
    Mια χαρα εισαι εκει! Κατσε κι αλλο, αν μπορεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γύρισα Ελβα και εχω πάθει πολιτισμικό σοκ.
    Πρώτη φορά εμεινα σε Γερμανικό χωριό και ούτε να το φανταστώ οτι θα μου άρεσε τόσο πολυ.
    Σε συνδυασμό βέβαια με την ποιότητα ζωής.

    Μην ακούς τις "απειλες" μας, που να πάμε και να σας αφήσουμε μόνους, τετοιες εποχες;
    Αλλωστε που θα βρούμε χειρότερα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλως ηρθες,τοτε,πισω στους..''ομορφους''! :)

    Παντως, καλο θα ηταν να μαθει κανεις και τo ''ρεαλιστικο'' μερος του θεματος και επι του προκειμενου πως ειναι πραγματικα η ζωη σε ενα ειδυλλιακο χωριο της Γερμανιας (και γενικα του Βορρα και δεν βγαζω απ εξω τη Σουηδια!) που σιγουρα δεν ισχυουν τα ιδια οπως οταν παει κανεις για τουρισμο;

    Δυστυχως, ξερω απο πρωτο χερι, οτι τα πραγματα δεν ειναι παντα 'ιδανικα' για ξενους και δη απο χωρες του Νοτου, οταν θελησουν να εγκατασταθουν σε μικρες κοινοτητες και πολεις οπου οι νοοτροπιες ειναι πιο ..ξενοφοβικες!
    Ειναι κριμα παντως να μη συνειδητοποιουμε ολοι οι απανταχου πολιτες οτι οι λαοι δεν εχουν να χωρισουν τιποτα,οι κυβερνησεις εχουν συμφεροντα να δημιουργουν διαχωρισμους, αλλα τετοια λογια στη σημερινη νεοφιλελευθερη Ευρωπη ακουγονται ειτε...προχωρημενα, ειτε..αναχρονιστικα!
    Διαλεγουμε και παιρνουμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λογικα, δεν μπορω να μιλησω για 80 εκατομυρια ανθρωπους. Παντα μπορεις να πεσεις πανω σε εναν τρελο.
    Λογικα, ολοι οι ανθρωποι, παντου στον κοσμο, φοβουνται το ξενο, το ασυνηθιστο.
    Λογικα, στις μικρες κοινωνιες ενος χωριου, το "ξενο" ειναι πιο φανερο σε συγκριση με την ανωνυμη και απροσωπη πολη.
    Λογικα, ολοι οι ανθρωποι εχουν καποιες ανοχές. Υπαρχουν δλδ πραγματα που μπορουν να αποδεχτουν - ακομα και αν αποτελουν νεωτερισμο.

    Απο εκει και μετα, παιζει ρολο το ποσο διαφορετικη εισαι εσυ σε σχεση με την κοινωνια που θελεις να συμμετεχεις. Αν πας σε ενα γερμανικο χωριο φορωντας τουρκικη μαντηλα και τραγουδωντας ολη την ημερα αμανεδες στην διαπασων, ενοσω ο αντρας σου σφαζει αρνια στο γονατο στην αυλη του σπιτιου σας - το πιθανοτερο ειναι να σε αντιμετωπισουν με σκεπτικισμο (εως εχθροτητα).
    Σημειωση: ετσι ακριβως φερονται μερικοι τουρκοι σημερα στην Γερμανια - εχοντας την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να μην τους ενοχλει κανενας. Ακομα και οταν δερνουν τις γυναικες τους και απαγορευουν στις κορες τους να πανε σχολειο.
    Εεεεε, ναι. Αυτου του ειδους οι τουρκοι αντιμετωπιζονται εχθρικα. Υπαρχουν ομως και παμπολλοι αλλοι τουρκοι που φερονται "φυσιολογικα" για τα γερμανικα δεδομενα και δεν αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα.

    Αν πας συγκεκριμενα εσυ, οπως σε ξερω εγω τωρα, δεν θα εχεις απολυτως κανενα προβλημα. Δεν αποτελεις κατι ξενο για τον τυπικο γερμανο (ειτε σε χωριο μενει ειτε σε πολη). Αρα δεν εχει λογους να ειναι επιφυλακτικος μαζι σου. Για εχθρικος δεν το συζηταω καν - ειναι εντελως αδιανοητο.

    Λογικα, θα χρειαστει να μαθεις την γλωσσα. Ναι μεν θα ειναι συγκαταβατικοι και ανεκτικοι οσο μιλας αγγλικα. Αλλα για να φτιαξεις πραγματικες φιλιες και σχεσεις, θα πρεπει να μιλας υποφερτά την γλωσσα τους.

    * * * *
    Ωστοσο, το ερωτημα πηγαινει πολυ, πολυ, πολυ βαθυτερα.

    Δεν αρκουν μερικες ωραιες λιμνες, οργανωμενες δημοσιες υπηρεσιες, καλο οδικο δικτυο και καλοπληρωμενες δουλειες για να προτιμησει κανεις μια χωρα.
    Ξερω ανθρωπους που ειναι εξυπνοι, μορφωμενοι, με "γερμανικη" εμφανιση (ξανθοι, ψηλοι κ.α. ), μιλανε τέλεια την γλωσσα - και παρ' ολα αυτα νιωθουν δυστυχισμενοι στην χωρα αυτη.

    Ξερω επισης γερμανους που ειναι αηδιασμενοι απο την Γερμανια και μετακομισαν ειτε στην Αμερικη (κατι γινεται) ειτε στην Ολλανδια (εντελως μπλιαξ).

    Θελεις να μαθεις κατι *πραγματικα* αστειο: η πλειοψηφια των γερμανων θεωρει οτι η Γερμανια ειναι πολυ γραφειοκρατικη χωρα ;-) !!!

    Θελω να πω, δεν υπαρχουν αντικειμενικα κριτηρια για να ειναι μια χωρα "καλή". Ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος. Προκειται για το "αρωμα" που διαθετει η καθε χωρα και που ταιριαζει στον καθεναν διαφορετικα.

    Μην βασιζεσαι στις περιγραφες και στην κριση κανενος. Κανενας δεν μπορει να "οσμιστει" μια χωρα οπως εσυ. Κανενας δεν μπορει να ξερει αν ειδικα σε εσενα ταιριαζει αυτη ειδικα η χωρα.

    Το να σου απαριθμησει καποιος τους ωραιους δρομους και την οργανωση των υπηρεσιων ειναι δευτερευον. Δεν θα σε κανουν αυτα ευτυχισμενη.

    Αν το σκεφτεσαι σοβαρα, ζησε επι τοπου για 3 - 10 βδομαδες και αποφασισε με βαση αυτα που θα βιωσεις.

    Υ.Γ. Συγνωμη για το σεντονι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελβα ο παράδεισος δεν είναι πουθενά:)
    Φυσικά δεν μπορώ να εχω ολοκληρωμένη άποψη. Δεν έχω μείνει πάνω από μία βδομάδα και αυτό σε μεγάλες πόλεις ή κωμοπόλεις, για δουλειά τις περισσοτερες.
    Συνεργάζομαι όμως πολλά χρόνια με Γερμανούς και η εντύπωση που έχω αποκομίσει είναι εκείνη που περιγράφει ο Jolly Roger.
    Ο Γερμανός σε σέβεται όταν τον σέβεσαι. Αναγνωρίζει τις ικανότητες, την μόρφωση το χαρακτήρα του καθενός ανεξάρτητα την εθνικότητα του. Γιατί να διαφοροποιείται αυτή η νοοτροπία στην κοινωνία του χωριού; για την Γερμανία μιλάμε οχι για την Ελλαδα:)

    Συγχωρεμένος για το σεντόνι Jolly Roger, είναι κατατοπιστικότατο.
    Χρειαζόταν η γνώμη ενός Γερμανού.
    Είναι και η προσωπική μου εκτίμηση.

    Εχεις δίκιο, δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για το τι σημαίνει καλή χώρα για τον καθένα.
    Εσύ για παραδειγμα λες μπλιαξ για την Ολλανδία, μια φίλη μου όμως που μετακόμισε με την οικογενειά της, ζουν πολύ καλά και δεν σκεφτονται να επιστρέψουν.
    Η κοπέλα μάλιστα έχει σπουδάσει στη Γερμανία και σε πολλά πράγματα βρίσκει τη ζωή καλύτερη στην Ολλανδία.

    Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτομαι πολύ σοβαρά εδω και αρκετό καιρό. Θα δούμε.

    Ευχαριστώ για την επίσκεψη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο παράδεισος δεν είναι πουθενά Νεφέλη αλλά οι Γερμανοί έχουν λυμένα πολλά και απλά πράγματα που εμάς εδώ μας κάνουν τη ζωή πολύ δύσκολη.
    Ανώφελα δύσκολη και κουραστική. Από το να πας στη δουλειά σου με την συγκοινωνία μέχρι να κάνεις έναν απλό περίπατο με το σκύλο σου. Καθημερινοί άθλοι.
    Θέλεις παρέα όταν ξαναπάς; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ωωχ... η Νεφέλη φωτογράφος, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή