4 Οκτωβρίου 2010

πώς να το πουν


Ημερα των ζώων σήμερα και διαβαζοντας την παρακατω ανακοίνωση, σκεφτόμουν πόσο υποκριτική είναι για τα ελληνικά δεδομένα.

Με το δίκιο τους αναρωτιούνται πως να ζητήσουν βοήθεια ξανά.
Πώς να πουν ότι εκλεισαν 2 παράνομα εκτροφεία, χωρίς την παραμικρή πρακτική και οικονομική βοήθεια από την πολιτεία παρά μόνο με την συμπαράσταση μελών και φίλων.
Η αγάπη δεν φτάνει για να στηρίξει τέτοιου ειδους ενέργειες και πόσο στενάχωρο ειναι όταν αυτές καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Αν εκλείψουν αυτές οι φωνές κανείς δεν θα απομείνει σε αυτή τη χώρα να βοηθήσει τα χιλιάδες αδεσπότα που ταλαιπωρούνται και κακοποιούνται στους δρόμους της.


Stray.gr Πού βρισκόμαστε το φθινόπωρο


Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους φίλους του Stray.gr για το που βρισκόμαστε.


Όπως γνωρίζετε, την άνοιξη, το σωματείο μας αναγκάστηκε να σταματήσει να αναλαμβάνει νέα περιστατικά λόγω οικονομικού αδιεξόδου που προέκυψε από την ανάληψη των κακοποιημένων ζώων των 2 παράνομων εκτροφείων (Δερβενοχωριων και Αλεποχωριου). Παρόλο που καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια να διαχειριστούμε το πρώτο και να βρούμε οικογένειες για τα περισσότερα ζώα, το δεύτερο στάθηκε μεγαλύτερο εμπόδιο, με νομικές δυσκολίες στο να βρουν μια λύση τα ζώα αυτά. Εν τω μεταξύ τα ζώα αυτά μεγαλώνουν σε ηλικία, κάτι που κάνει την μελλοντική υιοθεσία τους πολύ δυσκολότερη. Κάποια ζώα από αυτά είχαν ήδη σημαντικά επιβαρημένη υγεία από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με αποτέλεσμα τα κόστη της ιατρικής περίθαλψής τους να αυξάνονται.

Το σωματείο έχει επικεντρωθεί τους τελευταίους μήνες στην προπάθεια εξεύρεσης πόρων για τα ζώα αυτά, προβαίνοντας σε συνεχείς εκκλήσεις και δράσεις για οικονομική βοήθεια, διοργανώνοντας εκδηλώσεις όπως προσκλήσεις σε κέντρα διασκέδασης, σε bazaar βιβλίων και άλλα. Οι εθελοντές έχουν εξαντλήσει τις εκκλήσεις προς φίλους, γνωστούς και υποστηρικτές, αλλά και τις δικές τους αντοχές.

Τα ζώα αυτά ξεπερνούν τα 4.000 Ευρώ κόστος κάθε μήνα. Πολύ μεγάλο ποσό που είναι δύσκολο να καλυφθεί παρά τις προσπάθειες και την μεγάλη συνεισφορά των εθελοντών και φίλων του σωματείου. Χωρίς αυτούς δεν θα ξέραμε τι να κάνουμε με τα ζώα αυτά τους τελευταίους μήνες. Όμως η μηνιαία οικονομική υποχρέωση είναι μεγάλη και συσωρευτική. Φυσικά η πολιτεία δεν έχει καμία πρόταση, πρόβλεψη ή λύση για αυτό. Άρα περιμένουμε την οριστική δίκη που θα καθορίσει την τύχη των ζώων αυτών.


Το σωματείο λαμβάνει εκκλήσεις για δεκάδες νέα αδέσποτα σε κακή κατάσταση, αποτέλεσμα της αδιαφορίας των περισσότερων δήμων στο να εφαρμόσουν το νόμο και να έχουν πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων. Αδυνατεί όμως οικονομικά να τα αναλάβει στην παρούσα κατάσταση. Μπορεί καθένας να καταλαβει τι σημαίνει αυτό για έναν φιλόζωο εθελοντή που δεν μπορεί να βοηθήσει ζώα σε ανάγκη.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν και μας βοηθούν γιατί χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε τα ζώα αυτά.


Εμείς συνεχίζουμε με τη δική σας βοήθεια. Τη χρειαζόμαστε πολύ.

Αλλά την έχουμε ζητήσει τόσες φορές που δεν ξέρουμε πώς να την ζητήσουμε ξανά.

4 σχόλια:

  1. Nομιζω οτι θα επρεπε να απευθυνθειτε και στο εξωτερικο, αν δεν το εχετε ηδη κανει ακομα!
    Μια καταγγελια για παραδειγμα ισως ειναι η λυση για το οικονομικο προβλημα του Stray.gr. Oλοι ξερουμε οτι οταν καποια πραγματα γινουν γνωστα υπαρχει ελπιδα και για να λυθουν!
    Η απομονωση ποτε δεν βοηθα, οσο για το κρατος εχει αλλα ...σοβαρα προβληματα, οπως παντα...Για μερικα αδεσποτα ζωα θα ενδιαφερθει, που εχουν το επιπλεον μειονεκτημα του οτι ΔΕΝ...ψηφιζουν; ;((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Ελβα,

    Καταγγελία σε ποιον?
    Τα ζώα ανατέθηκαν –προσωρινά- στο σωματείο κατόπιν εισαγγελικής διαταγής.
    Όσο παράδοξο και να σου ακούγεται δεν υπάρχει πρόβλεψη τι μέλλει γενέσθαι σε αυτές τις περιπτώσεις.
    Η πολιτεία δεν μπορεί να τα αναλάβει. Δεν υπάρχουν κυνοκομεία αλλά ούτε και χρήματα για να στηρίξουν τις ενέργειες των εθελοντών φιλόζωων. Όχι βέβαια ότι θα τους χρηματοδοτούσαν αν υπήρχαν, αλλά αυτό επικαλούνται.

    Το επίσημο κράτος δεν κατάσχει ζώα γιατί δεν ξέρει τι να τα κάνει.
    Όσες κατασχέσεις έχουν γίνει είναι από εθελοντές όπου αναλαμβάνουν και το κόστος
    Βέβαια άλλο ένα –δύο ζώα και άλλο 58.

    Πολύ απλά, η πολιτεία ανέθεσε τα ζώα στους εθελοντές αλλά από εκεί και πέρα κοφτε το λαιμό σας. Στην Ελλάδα γίνονται αυτά, μην απορείς.

    Η εκτροφέας καταδικάστηκε πρωτοδίκως αλλά άσκησε έφεση και αναβάλει τις δίκες.
    Όσο λοιπόν καθυστερεί η υπόθεση να εκδικαστεί, τα έξοδα αυξάνονται γιατί το σωματείο δεν μπορεί να δώσει για υιοθεσία αυτά τα ζώα εφόσον δεν έχει τη μόνιμη επιμέλεια τους.

    Το θέμα πήρε δημοσιότητα δεν έμεινε στην αφάνεια, γεγονός που έφερε βοήθεια στο σωματείο, αλλά όχι τόση ώστε να αντιμετωπιζονται τα μηνιαία εξοδα. Είναι τεράστια τα ποσά:(
    Ζητήθηκε βοήθεια από το εξωτερικό η οποία και δόθηκε με τον α ή β τρόπο. Πόσο να βοηθήσουν και αυτοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις δικιο, το μονο που μπορει να κανει κανεις ειναι να καταγγελει οσο συχνα μπορει και σε οσους περισσοτερους φιλοζωικους οργανισμους μπορει, την ασχημη αυτη κατασταση και την εγκαταλειψη απο τη πολιτεια! Τι αλλο να σου πω; Χρειαζεται να καταγγελει κανεις, συνεχεια, μηπως και αλλαξει κατι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή