3 Φεβρουαρίου 2011

Πράσινο Ποντίκι




Το Πράσινο Ποντίκι Φεβρουαρίου αφιερώνει το κεντρικό θέμα στις φάρμες εκτροφής ζώων για πειραματικούς σκοπούς και στα νόμιμα και παράνομα εργαστήρια πειραμάτων.

Εντομοκτόνα, φυτοφάρμακα, καλλυντικά ακόμα και ληγμένα φάρμακα δοκιμάζονται σε σκύλους και γάτες στα εργαστήρια πειραμάτων.

Αναφέρεται επίσης και στην πρόσφατη απελευθέρωση από  Ισπανούς ακτιβιστές των 36 σκύλων από το εκτροφείο της Interfauna Harlan.


Οι τροχοί της ζωής.  Πρόγραμμα "bikes4Africa". Ενα πολύ συγκινητικό ρεπορτάζ.

Βρετανοί κρατούμενοι επισκευάζουν ποδήλατα και τα στέλνουν στα παιδιά της Γκάμπια όπου σε ορισμένες περιοχές  περπατούν 3 ώρες για να φτάσουν στο σχολείο και τις ίδιες για να επιστρέψουν.
Πολλά παιδιά δεν αντέχουν να περπατούν 6 ώρες καθημερινά, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν το σχολείο και να μην γνωρίζουν ούτε γραφή ούτε ανάγνωση.
 
[Το ρεπορτάζ είναι κατάλληλο για τις Ελληνίδες μητέρες που μεταφέρουν όχι μόνο τα παιδιά τους αλλά και την τσάντα  στο σχολείο. Πολύ βαριά η ελληνική εκπαίδευση ]

3 σχόλια:

  1. Ενθαρρυντική η προβολή της φιλοζωικής ατζέντας. Ας ελπίσουμε αυτό να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπήκα στο site στο Ποντίκι, δε μπόρεσα να βρω εκεί το άρθρο που λες για το Πεδίο του Άρεως.. Μπορείς να μου πεις τον τίτλο μιας και έχεις την εφημερίδα, ή να αφήσεις λίνκ??? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Περαστικέ,
    Ειναι αισιοδοξη η προβολη φιλοζωικών θεμάτων απο τα ΜΜΕ, οχι ομως αρκετή κατά τη γνώμη μου.
    Πάλι καλά βέβαια που υπάρχουν και αυτοί οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται.

    Road, από ότι είδα ανέβασαν μόνο το εξώφυλο, αλλά θα αναρτήσουν όλο το τεύχος ως συνήθως.
    Ο τίτλος είναι: Το μεγάλο στοίχημα για το Πεδίον του Αρεως με δισελιδο αφιέρωμα και μία ξεχωριστή σελίδα με θέμα: Το στολιδι και οι βάνδαλοι.
    Το λινκ: http://www.topontiki.gr/pdfs/index/cat_id:3
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή