4 Σεπτεμβρίου 2010

Pamela Anderson

Ποτέ μου δεν καλοείδα τη συμμετοχή της Pamela Anderson στην καμπάνια της Peta, υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.
Η πλαστική κούκλα δεν με πείθει, έστω και αν έχει τις καλύτερες προθέσεις.

Ένα σέξι κορμί πουλάει. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι πωλείται στην προκειμένη περίπτωση.
Η χορτοφαγία είναι ανθρώπινη αξία, τρόπος ζωής και όχι μπικίνι ή κρέμα σώματος.

Θεωρώ αποτυχημένο τον τρόπο που διάλεξε η Peta να μας πείσει ότι όλα τα ζώα έχουμε τα ίδια μέλη, μάλλον το αντίθετο πετυχαίνει.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι κατάλληλη για να αποτελέσει αντικείμενο ανδρικών σεξουαλικών φαντασιώσεων. Ποιος δεν θα ήθελε να δοκιμάσει κάποιο από τα μέλη της;
Και γιατί όχι;

Πώς όμως αυτή η φωτογραφία σχετίζεται με τη σφαγή των ζώων εκτροφής;

Αγνωσται αι βουλαι της Peta

4 σχόλια:

  1. Αααα, έτσι βγήκε το στήθος ή μπούτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητη Νεφελη,διαβαζοντας το post σου πιστευω οτι μαλλον βλεπεις το νομισμα μονο απο την μια οψη.Το να επιλεξει καποιος να τρωει μονο φρουτα και λαχανικα,δεν προυποθετει απαραιτητα μυτη μελιτζανα,στηθος λεμονακι,πωπουλη αχλαδι,γαμπα κολοκυθα και χερια σαν μισοκιλη χωριατικη φρατζολα με σουσαμι.Θεωρω οτι μπορει καποιος να σεβεται την φυση και τα ζωα ακομα και πανω σε δωδεκαποντα,ακομα και αν του αρεσει να φοραει στηθοδεσμο 90D,ακομα και αν εχει χρησιμοποιησει ενα βυτιο οξυζενε μεχρι τωρα στη ζωη του γιατι γουσταρει τρελλα το χρωμα της Μεριλυν.
    Στα παλια καλα βιβλια μαγειρικης(για μη χορτοφαγους)στις πρωτες σελιδες ο-η συγγραφεας εξηγουσε παντα στους επιδοξους μαγειρες, με ενα παρομοιο σχεδιαγραμμα, τα μερη,του βοδινου για παραδειγμα,που ηταν για καθε φαγητο.
    Σκεψου λοιπον,ποιο sex symbol(με την ευρυτερη εννοια)θα ειχε το θαρρος και θα ηταν τοσο ακομπλεξαριστο ωστε να παρομοιασει τον εαυτο του με μια τροφαντη αγελαδα?
    Θεωρω την καμπανια της PETA πολυ επιτυχημενη,ακριβως γιατι χρησιμοποιησε την Παμελα,ενα προσωπο πασιγνωστο(αυτο δεν σημαινει και αρεστο σε ολους βεβαια)που ολοι ομως θα γυρισουν να κοιταξουν.Δεν νομιζω οτι θα τραβουσε το ιδιο τα βλεματα η αξιολογη και αποδεκτη απο ολους Ελενη Γλυκατζη Αρβελερ,σε ποζα pin up girl με μπικινι.Κανοντας την Παμελα ομως προσωπο της καμπανιας,ενα ειναι σιγουρο,οτι ολοι ,μα ολοι θα διαβασουν το κειμενο και θα σκεφτουν τι θελει να πει.
    Για σκεψου και αυτη την πλευρα του νομισματος λοιπον!
    Παω να κανω λιγο γυμναστικη,αν και ο πωπουλης μου χρειαζεται μεγαλυτερες θυσιες για να αλλαξει σχημα.Σε φιλω.Παστουρμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Ou,
    Οτι μπορεί ο καθένας βγάζει.

    Αγαπητή pastourma
    Το ερώτημα μου είναι εάν η καμπάνια επιτελεί το σκοπό της. Αν δηλαδή η φωτογραφία παραπέμπει σε ζώα που πηγαίνουν για σφαγή και όχι οι εμφανισιακές μας επιλογές
    Ωστόσο εφόσον το αναφέρεις, θεωρώ ότι τόσο η διατροφή μας όσο και η εμφάνιση μας είναι ο καθρέφτης μας, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

    Ενα πρόσωπο που επιλέγει ή επιλέγεται να εκπροσωπήσει ενα προϊόν ή μια ιδέα, είναι απαραίτητο να μπορεί να ταυτιστεί με αυτο, για να θεωρηθεί πετυχημένο ολο το εγχείρημα.
    Η Pamela οσο καλή θέληση να έχει, όσες προσπάθειες να καταβάλει, είναι πολυ δύσκολο να ξεφύγει απο την εικόνα του sex symbol.
    Άλλωστε αν θυμάμαι καλά, επιδίωξε φανατικά να πετύχει αυτή την εμφάνιση, κριτικάροντας αρνητικά συναδέλφους της που ενδιαφερόντουσαν για ένα πιο ποιοτικό ιματζ.
    Θα πλασάρει με μεγάλη επιτυχία οτιδήποτε εχει σχεση με το σεξι σώμα της.
    Τα μαρκαρισμένα μέλη της όμως απαιτούν κάτι περισσότερο απο φαντασία για να παραπέμψουν στη διαδικασία σφαγής των ζώων.
    Η συνολική της εικόνα επισκιάζει το σκοπό της καμπάνιας (κατά την ταπεινή μου γνώμη) και σάφως είναι πολλοι αυτοι που θα αναρωτηθούν τι ακριβώς θέλει να μας πει με αυτη τη φωτογραφία.
    Ισως δεν ειναι τυχαίο οτι δεν της μάρκαραν το κρανίο. Υπαρχει και εκει βρώσιμο οργανο, σε μερικά ζώα ομως, οχι σε ολα.
    Το γεγονός ότι είναι φιλοζωη και χορτοφάγος με αφήνει παγέρα αδιάφορη.
    Και ο Χιτλερ χορτοφάγος ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητη Νεφελη,το ευρυτερο point της καμπανιας στην ουσια ειναι,(αν καταλαβα καλα με το φτωχο μυαλο ενος παστουρμα)αυτο ακριβως που λες οτι σε αφηνει παγερα αδιαφορη.Εχω γνωρισει ανθρωπους,οχι πολυ εξυπνους και καλλιεργημενους,με εκτυφλωτικο πλατινε μαλλι και στηθος...σαν λαμπτηρα μπαγιονετ,που σεβονται και αγαπουν τον συνανθρωπο,τα ζωα και τη φυση γενικοτερα και το αποδεικνυουν καθημερινα με τις πραξεις τους.Εχω γνωρισει επισης και πανεξυπνους ανθρωπους,με ποιοτητα(υποτιθεται),με πολυπλευρη μορφωση,κομψοτητα και στυλ,που ομως η αλαζονεια και η αδιαφορια τους για οτι αλλο ζωντανο υπαρχει γυρω τους με κανει να θελω,με μεγαλη ευχαριστηση το ομολογω,να τους δωσω ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΗ στους καρχαριες!
    Απλα βλεπουμε διαφορετικη οψη του νομισματος νομιζω.Δεν πειραζει ομως,δημοκρατια εχουμε(γιατι ετσι θελουμε να πιστευουμε ακομα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή