30 Ιουνίου 2011

Πώς να σωπάσω μέσα μου

Πέρασα από το Σύνταγμα επιστρέφοντας απο την δουλειά. Τίποτα δεν θυμίζει τον ορυμαγδό των προηγούμενων δύο ημερών. Ο χώρος καθαρίστηκε, αρκετές σκηνές ξαναστήθηκαν και τα περισσότερα πανό είναι στη θέση τους.

Την ώρα που οι ματατζήδες, χθες το απόγευμα, προχώρησαν στην τελική εκκαθάριση της πλατείας, ως άλλος στρατός εισβολής, ήμασταν εγκλωβισμένοι στην Ερμού. Μας έριχναν χημικά από τρία διαφορετικά σημεία. Πρόλαβα όμως για λίγο, έστω με θολά μάτια να δω τους δω να αποτελειώνουν το έργο τους.

Οι μπαχαλάκιδες συνέχιζαν τον πετροπόλεμο με τους ματατζίδες ξηλώνοτας τα παρτέρια της Ερμού. Προχωρήσαμε προς τα κάτω να βρούμε λίγο καθαρό αέρα όταν έσκασε και άλλο χημικό δίπλα μας.
Είχα πια κουραστεί να παίζω τη γάτα με το ποντίκι δύο μέρες σε αυτό το παιχνίδι επιβολής δύναμης και εξουσίας. Η τελευταία ρίψη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της πίκρας και του θυμού, τόσο για το εφαρμοστικό, όσο και για όλα αυτά τα χημικά που αναίτια, άτιμα τρώγαμε δύο μέρες.
Γύρισα πίσω. Ήθελα να ανακατευτώ με τους μπαχαλάκιδες και να λάβω και εγώ μέρος στον πετροπόλεμο.

Η βία που ηθελε να γεννήσει βία.
Επί δύο μέρες είχαμε μπροστά μας συντεταγμένους ματατζήδες που διασκέδαζαν μαζί μας πετώντας χημικά και οβίδες κρότου λάμψης, ενώ τα δικά μας όπλα ήταν η μάσκα, το maalox και τα πόδια μας.
Και αυτά μας πρόδωσαν κάποια στιγμή με τα αμέτρητα χημικά που δεχτήκαμε. Φαντάσου αν δεν ήταν ληγμένα τα περισσότερα από αυτά, πόσο πιο γρήγορα θα μας είχαν "εκκαθαρίσει".

Με τραβήξανε και φύγαμε για να γλυτώσουμε από τη νέα ρίψη. Δεν ξέρω αν θα είχα ξηλώσει το παρτέρι ή όχι, τελικά. Το σκέφτομαι συνέχεια από χθες.


9 σχόλια:

  1. Το..παρτέρι τι φταιει, nefeli μου; ;-)
    Το τι βγαινει καθε φορα απο τις καλπες, φταιει! Για να δουμε αν ο κοσμος ...παθαινει, αλλα..μαθαινει, καποτε στη χωρα αυτη! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίζω όχι και στα δύο, αλλά δεν μετράει. Είμαι έξω απο την βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις επόμενες εκλογές να μην υπάρξει αποχή. Κατάλλα συμφωνώ σε όλα. Εγώ ζαλίστηκα πολύ από τα χημικά και επέστρεψα σπίτι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα γιατί ζαλίστηκες;
    Μερικές χιλιάδες δακρυγόνα επεσαν μόνο. Προσφορά, οπως γράφει και η Ελβα στην αναρτησή της. Στα 3 το ένα δώρο, στα 10+10foc, θα ελεγα εγώ.
    Τοσο απλόχερα τα χρησιμοποίησαν,δεν μπορει. Εκτος και αν το εκαναν επειδη αρκετά ηταν ληγμενα και ηθελαν να ξεφορτωθούν την παρτίδα, να μην τους πιάνει χώρο αδικα.

    Είμαι ακόμα ζαλισμένη και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρασα από την πλατεία, έκατσα έως και τις 9,30. Χάρηκα που ήταν γεμάτη. Πολύ πάθος, στη συνέλευση είχε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά. Οι περισσότεροι φτερνιζόμασταν και βήχαμε.. Το ψήφισαν, τώρα αρχίζει η μάχη για το πως θα το εφαρμόσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα έμαθα και χαίρομαι. Η διάθεση μου όμως ειναι ... αργόστροφη. Εχουμε μέλλον άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ίσως είναι όλα αυτά φρούδες ελπίδες. Δε ξέρω. Να είσαι καλά, καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν τα 'μαθες;
    Την επομενη δοση του δανειου δεν θα την παρουμε σε μετρητά. Θα την παρουμε σε χημικα.

    Στους αγαπημενους μας συμμαχους εχουν ξεμεινει κατι αποθεματα απο sarin και αεριων μουσταρδας απο την εποχη του Πρωτου Παγκοσμιου Πολεμου. Ειναι κριμα να μενουν στις αποθηκες αυτα τα πολυτιμα υλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Road,
    Τίποτα δεν πάει χαμένο :)

    Και εμείς Jolly Roger σαν ενας τεραστιος σκουπιδοντενεκες, θα τους διευκολυνουμε.
    Παλέτα των 155mm? Τυχαίος αριθμός; Δεν νομίζω;)

    Καλημέρα και καλό μήνα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή