16 Ιανουαρίου 2011

Απελευθέρωση Πειραματόζωων


36 μαθητές
της Intefluana Harlan δεν θα συμμετέχουν στη φετινή αποφοίτηση. 
 Ισπανοί ακτιβιστές τους απελευθέρωσαν αρχές του μήνα από την σχολή τους στην καταλανική πόλη Sant Feliu de Codines.

Η Harlan μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται και στον τομέα της εκτροφής πειραματόζωων. Θυγατρικές εταιρείες υπάρχουν στη Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδά, Ιαπωνία.
Οι φάρμες εκτροφής των πειραματόζωων που διατηρεί έχουν γίνει αρκετές φορές στόχος  της ALF

Οι ακτιβιστές μαγνητοσκόπησαν την απελευθέρωση, υπάρχει το βίντεο στην ιστοσελίδα τους. Στην συνέχεια όμως πρόσθεσαν αποσπάσματα από τα πειράματα σε εργαστήρια. Εικόνες που δεν μπόρεσα αλλά ούτε θέλω να δω. Βλέπω όμως κάθε φορά αν αναγράφεται not tested on animals στα προϊόντα που καταναλώνω, ειδικά στα καλλυντικά μου.

....... και τις  φωτογραφίες, μετά από την απελευθέρωση.





  Η ΕΕ καθυστερεί να υιοθετήσει την ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων αντί των πειραμάτων σε ζώα. Εκατομμύρια πεθαίνουν κάθε χρόνο, παρόλο που το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Επικύρωση Εναλλακτικών Μεθόδων (ECVAM) έχει ήδη επικυρώσει αρκετές απο αυτές.

6 σχόλια:

  1. ''Η ΕΕ καθυστερεί να υιοθετήσει την ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων αντί των πειραμάτων σε ζώα. Εκατομμύρια πεθαίνουν κάθε χρόνο, παρόλο που το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Επικύρωση Εναλλακτικών Μεθόδων (ECVAM) έχει ήδη επικυρώσει αρκετές απο αυτές''.

    Nα ηταν η μονη φορα που οι λαθος νομοθεσιες, ή και οι καθυστερησεις στη τροποποιηση νομων φερουν τεραστιες ευθυνες, θα ηταν ισως κατανοητο, αλλα δυστυχως βλεπουμε απαραδεκτα πραγματα να συμβαινουν σε καθημερινο επιπεδο, ενω οι αντιδρασεις απο λιγοστες μεχρι και ανυπαρκτες....(και δεν μιλαω μονο για τον τομεα των φιλων μας των κατοικιδιων!)

    Kαλη σου μερα,nefeli! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Ελβα,

    Ακριβώς! Δυστυχώς η απάθεια μας χαρακτηρίζει, ακομα και οταν αφορα την επιβίωση μας, πολλες φορες!

    Στον τομέα των πειραματόζωων παντως εχουν υπάρξει περισσοτερες αντιδρασεις απο ότι σε αλλους. Ισως οχι αρκετες για να επιταχυνουν τις τροποποιήσεις.

    Καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψυχούλες.. Εδώ κάνουν πειραματόζωα τους ανθρώπους, τα ζώα θα αφήσουν;.. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Road,
    Θλιβερο ειτε για διποδα ειτε για τετραποδα. Η δικη μου λογικη αδυνατει το αποδεχτει. Σκεφτομουν ομως οτι οι ανθρωποι εχουν το δικαιωμα της επιλογης, τα συγκεκριμενα ζωα ομως οχι.
    Γεννιουνται, ζουν και πεθαινουν για αυτο το σκοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..Είδα το Λόγο του Βασιλιά, μου άρεσε αρκετά.
    Δες εδώ : http://www.lifomag.gr/blogs/u653/23348

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρομαι Road:)
    και εγω θελω να παρακολουθησω " Το ονομα μου ειναι Ρειτελ Κορρι", μετα απο την παρουσιαση που έκανες.

    Το γνωριζω το περιστατικο .... ζωα

    Ειδα και αλλες σκηνες απο την Βραζιλια. Ανθρωπους που ενω κινδύνευαν να πεθανουν δεν αφηναν τα ζωα τους απο την αγκαλια τους, εως την τελευταια στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή