13 Σεπτεμβρίου 2011

Γιορτή Εθελοντισμού




«Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά!»

Με το μήνυμα αυτό, 50 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 10η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ., στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο. Οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης αποδεικνύονται, πλέον, ως απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή προς όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των εθελοντικών οργανισμών, σε ανοιχτή έκθεση ενημερωτικού υλικού στον πεζόδρομο του Θησείου, που ξεκινά έξω από τον σταθμό του τρένου.

Θέατρο δρόμου, μουσικά & χορευτικά δρώμενα, δια δραστικά παιχνίδια & mp3 experimentevent, θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια τη Γιορτή του Εθελοντισμού.

Επίσης, από 10.00 - 16.00 θα βρίσκεται η «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για HIV» της PRAKSIS στη Γιορτή, όπου και  θα ενημερώνουμε για τον HIV, καθώς και για το γρήγορο τεστ.

Τέλος, θα κλείσουμε με συναυλίες από τα «Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων» και από το συγκρότημα ΤΡΙΦΩΝΟ (φιλική συμμετοχή).

http://www.simetexo.gr/
 
Στις μέρες μας το να είναι κανείς εθελοντής είναι κάτι περισσότερο απο μία ηρωική πράξη.


5 σχόλια:

  1. Πολύ καλή κίνηση. Κάθε χρόνο πάω. Ελπίζω να μπορέσω και εφέτος. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κινηση ειναι σιγουρα καλης θελησης και ανθρωπιστικη και μπραβο σ ολους που συμμετεχουν, αλλα παραλληλα θα πρεπει να συνεχιζουμε ως πολιτες να απαιτουμε απο το κρατος να μη κανει περικοπες, ωστε να μη στηριζομαστε ως πολιτες μονο στον...εθελοντισμο και ομολογουμενως τη καλη καρδια των ανθρωπων που συμμετεχουν σε τετοιες οργανωσεις!
    Αυτο που θελω να πω ειναι οτι για μενα ο εθελοντισμος ιδανικα λειτουργει ως συμπληρωμα της κρατικης μεριμνας, οχι ως..λυση στη καταιγιδα των περικοπων που μας εχουν υποβαλλει οι νεοφιλελευθερες κυβερνησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μία ευκαιρία Road να παρουσιάσουν οι οργανωσεις το εργο τους, εφοσον ελαχιστα προβαλλεται και προωθείται.

    Ιδανικά Ελβα μου ειναι αγνωστη λέξη στην Ελλαδα.
    Οι εθελοντες αντικαθιστούν το κράτος πολλες φορές με οικονομικο και προσωπικό κόστος. Κακως, αλλα απουσία αλλων επιλογών γίνεται και αυτο!

    φιλιά και καλό μας φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νεφέλη μου, εγώ για μια καλημέρα πέρασα. Μετά από απουσία λόγω...πολλών λόγων(!!!) πάλι εδώ. Σας πεθύμησα πολύ :))

    Τα φιλιά μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Λένα:)

    Και μεις σε πεθυμήσαμε! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή