13 Ιουλίου 2011

"Λάθος" νομοσχέδιο

Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και αφού άνθρωποι είναι οι υπεύθυνοι υπάλληλοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έκαναν ένα "λαθάκι".
Δημοσίευσαν λάθος νομοσχέδιο!

Λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν οι φιλοζωικοί φορείς, ζητώντας την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ζώα, ένα νέο email απεστάλη από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΘΕΜΑ: -ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ- ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ».

Την ίδια περίπου ώρα και χωρίς καμία εξήγηση αποσύρθηκε, από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, το κείμενο που είχε προκαλέσει αναστάτωση στη φιλοζωική κοινότητα.

Τα ερωτηματικά που εγείρονται από την δημοσιοποίηση «λάθος» κειμένου είναι πολλά. Μεταξύ αυτών:

- Ποιος και για ποιο λόγο είχε συντάξει μια πρόταση, η ψήφιση της οποίας «θα σηματοδοτούσε το τέλος του εθελοντισμού και θα έστελνε στο δρόμο αμέτρητα κατοικίδια»;

- Για ποιο λόγο η πρόταση αυτή συνοδευόταν από δική της αιτιολογική έκθεση;

- Υπήρχε πρόθεση, ή ανθρώπινο λάθος στην αρχική αποστολή «λάθος» νομοσχεδίου καθώς και στην ανάρτησή της, στην ιστοσελίδα του υπουργείου;

- Γιατί χρειάστηκαν έξι μέρες έντονων διαμαρτυριών από τη φιλοζωική κοινότητα και εκτεταμένων ρεπορτάζ από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ προκειμένου οι υπεύθυνοι να ανακαλύψουν ότι το κείμενο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα δεν ήταν το ορθό;

- Και τέλος ποιο είναι πραγματικά το κείμενο που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο;

Τα φιλοζωϊκά σωματεία ζητούν πλέον διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και επιβολή κυρώσεων στους υπαλλήλους που ευθύνονται για την περίεργη αυτή υπόθεση που συντάραξε την φιλοζωική κοινότητα και έβλαψε την εικόνα της πρώην υπουργού, κας Μιλένας Αποστολάκη.

Μένει τώρα να μελετήσουν το πραγματικό νομοσχέδιο και να καταθέσουν τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους επ’ αυτού, στον νέο υφυπουργό κο Γιάννη Δριβελέγκα –εφόσον φυσικά αυτό είναι που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

Σχετικό άρθρο από την Ελευθεροτυπία εδώ καθώς και η συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χθες οι τρεις δευτεροβάθμιοι φιλοζωικοί φορείς, με φόντο ένα πανό: 
"Ριζική βελτίωση, αλλιώς απόσυρση του νομοσχεδίου"

2 σχόλια:

  1. Μα γιατί το λες αυτο; ντεν καταλαβαίνει
    Στο Ελλάντα ζούμε;
    Το νομοσχέδιο ουτως ή αλλως σε άλλη χώρα αναφέρεται με τα δημόσια κτηνιατρεία, κυνοκομεία που τα παρουσιαζει σαν δεδομένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή